Prikazan Red Dead Redemption 2 gameplay video

Kako se bliži službeni datum izlaska ovog dugoočekivanog mega-hita, Rockstar Games nas sve više časti infomacijama i detaljima koji nas očekuju u ovoj predivnoj open-world western avanturi.
Nakon tri tzv. teaser trailera, jučer smo dobili prvi gameplay video koji nam je pokazao mehanike same igre te neke nove lokacije. Posjećivati ćemo raznolika područja – od močvara, preko gustih šuma pa do samih pustinja.
Za one koji još ne znaju (ako ih uopće ima), Red Dead Redemption 2 je tzv. prequel, odnosno sama radnja se događa prije radnje prve igre u kojoj smo pratili Johna Marstona u njegovim epskim avanturama.
Glavni protagonist nove igre (za sada jedan, još uvijek gajimo nadu da će ih biti više po uzoru na drugu Rockstarovu uspješnicu – GTA V) jest Arthur Morgan, istaknuti član bande Dutcha Van der Lindea, dobro nam poznatog negativca iz prve igre.
Sudeći prema viđenom, gotovo cijelu igru ćemo biti u bijegu, te ćemo konstantno premještati kamp – a upravo ćemo u kampu detaljnije upoznati svakog člana bande ponaosob, slušajući njihove priče i družeći se uz logorsku vatru. Također, igra još veći fokus stavlja na moralne odluke na licu mjesta, bilo da se radi o prijetnji svjedoku zločina ili mogućem okretanju očiju od zločina koji se događa uz cestu kojom putujemo.
Napucavanje i borba su unaprijeđeni, a Rockstar navodi da su oružja učinili još realnijima, te da će postojati mogućnost dinamičnog korištenja istih, bez potrebe za odlaskom u izbornik da se promijeni oružje.
Također treba istaknuti da je ovo prvi u nizu gameplay trailera, dok će se sljedeći više fokusirati na aktivnosti koje ćemo raditi u igri te nam dati uvid u pljačkanje i sukob s drugim bandama.

Red Dead Redemption 2 izlazi 26. listopada na PS4 i Xbox One platformama, a prednaručiti ga možete odmah OVDJE.