Opći uvjeti poslovanja

Dobro došli na internet stranice Svijeta Igara Gaming Webshopa u vlasništvu tvrtke Dynamic Labs d.o.o. (dalje u tekstu Svijet Igara).
Ovim Uvjetima se određuju pravila korištenja svih internet stranica koje se nalaze na internet adresi https://svijet-igara.hr (dalje u tekstu: Stranice).
Ovim se uvjetima također utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja i isporuke naručenih artikala (u skraćenom opisu – svi detalji oko sklapanja tzv. Ugovora o prodaji na daljinu u trgovini putem interneta ili pošte, dalje u tekstu Ugovora), te sva ostala prava i obveze između tvrtke Dynamic Labs d.o.o. i njenih kupaca.
Prodavatelj je Dynamic Labs d.o.o., a kupac je korisnik ovih Stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te odabere plaćanje pouzećem ili uplatom na transakcijski račun.
Korisnici Stranica se obvezuju prilikom kupnje putem webshopa navesti točne podatke o sebi. Osobni podaci korisnika čuvaju se u tajnosti i nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Korištenje sadržaja stranica

Korištenje usluga internet trgovine Svijet Igara odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Upotreba i korištenje internet trgovine Svijet Igara od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici istih dužni o tome voditi računa. U protivnom, preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Svijet Igara ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Korisnici Stranica ih smiju isključivo koristiti u svrhe pretrage proizvoda, informiranja te čitanja tekstova objavljenih na njima. Svi tekstovi, opisi proizvoda, grafike, fotografije, logotip, dizajn i izgled stranice (obuhvaćeno pojmom SADRŽAJ) su u vlasništvu poduzeća Dynamic Labs d.o.o.
Osim ako to nije posebno naglašeno i odobreno ovim Uvjetima ili na internet stranicama Svijet Igara Gaming Webshopa, nije dozvoljeno nikakvo kopiranje, reproduciranje, reizdavanje, dekodiranje, ili objavljivanje sadržaja ovih stranica.
Bilo kakva vrsta uplitanja u sadržaj i izgled ovih stranica, te bilo kakav nelegalan način upotrebe ovih stranica i podataka vezanih uz njih, zabranjeni su i kažnjivi.

Nakana Svijet Igara Gaming Webshopa je da ponuda na stranicama bude ažurna sa stvarnim stanjem zaliha, međutim postoji mogućnost da u katalogu proizvoda na našim stranicama postoji proizvod koji je trenutno nedostupan. U takvim slučajevima Svijet Igara Gaming Webshop ne preuzima odgovornost za eventualno nezadovoljstvo prouzročeno kod klijenata takvom situacijom.
Svijet Igara Gaming Webshop zadržava pravo promjene, brisanja ili ukidanja bilo kojeg dijela teksta i sadržaja ovih internet stranica u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave.

Ograničenje odgovornosti

Upotrebu internet stranica Svijet Igara Gaming Webshopa vršite na vlastitu odgovornost i rizik. Niti Svijet Igara Gaming Webshop, niti njegovi suradnici, nisu odgovorni, niti mogu jamčiti da će pregledavanje internet stranica Svijeta Igara Gaming Webshopa biti bez prekida ili bez pogrešaka (u daljnjem tekstu pojam SURADNICI se odnosi na: dobavljače, sponzore, partnere, oglašivače, web dizajnere, te bilo koju drugu pravnu ili fizičku osobu, koja se sa Dynamic Labs d.o.o. nalazi u bilo kakvom poslovnom odnosu).
Niti Svijet Igara Gaming Webshop, niti bilo tko od njihovih suradnika ne može jamčiti za točnost, integritet ili potpunost podataka koji se nalaze na stranici ili proizvoda koji su na stranicama predstavljeni ili ponuđeni za kupnju.
Svijet Igara Gaming Webshop i njegovi suradnici posebno za svaki proizvod ili uslugu specificiraju jamstva i uvjete korištenja jamstva, bilo da je to u jamstvu izrazito navedeno ili da se podrazumijeva. Nikakva usmena ili pismena informacija, izvan jamstvenog roka i jamstvenog lista uz proizvod ili uslugu ne stvara jamstvo i ne odnosi se na jamstvo na neki proizvod ili uslugu.

Poveznice na druge stranice

Na internet stranicama Svijet Igara Gaming Webshopa mogu postojati poveznice (tzv. linkovi) na neke druge internet stranice, pod drugim adresama. Takve poveznice služe za pružanje dodatnih informacija korisnicima ovih internet stranica. Sadržaje tih stranica, čije se poveznice nalaze na našim stranicama, nisu na niti jedan način kontrolirane ili upravljane od strane Svijet Igara Gaming Webshopa, te Svijet Igara Gaming Webshop nije odgovoran za nijedan dio tog sadržaja i ne odgovara za bilo kakve vrste eventualnih šteta koje mogu nastati korištenjem tih stranica

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu (sklopi Ugovor) na jedan od sljedećih načina:

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik Svijet Igara Gaming Webshopa
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik Svijet Igara Gaming Webshopa

1) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa kupac je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

2) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Kupac je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

3) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Svijet Igara zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun kupca, bez obveze naknade kupcu bilo kakvog troška ili štete.

4) Registracijom (koja uključuje kupoprodaju) smatra se da je sklopljen Ugovor između Svijeta Igara i kupca.

Sve cijene izražene su u Eurima (EUR – simbol €), s PDV-om.
Proizvodi se odabiru elektronskim putem, spremanjem istih u “košaricu”. Proizvodi se smatraju naručenim tek nakon što kupac odabere način plaćanja, adresu dostave, te potvrdi cjelokupnu narudžbu. Podaci (ime, prezime, kontakt telefon, e-mail adresa i adresa dostave) moraju biti točni, istiniti i razumljivo upisani.
U slučaju neispravne narudžbe (nepostojeća i/ili neispravna e-mail adresa, nepostojeća i/ili neispravna fizička adresa), Svijet Igara ima pravo poništiti takvu narudžbu bez dodatnog obrazloženja.
Detaljnije upute kako naručiti, pročitajte OVDJE.

Ukoliko kupac za isporučene artikle želi VP račun (nekdašnji R-1), u napomenu upisuje sve podatke potrebne za ispis takvog računa (OIB, naziv i adresu pravne osobe na koju treba glasiti račun – u tom slučaju način plaćanje može biti isključivo Virmanska/Uplata na transakcijski račun).

Isporuka proizvoda ograničena je na Republiku Hrvatsku i narudžbe zaprimamo isključivo za adrese u Republici Hrvatskoj.

Plaćanje

Naručeni proizvodi ili usluge putem web-shopa plaćaju se pouzećem ili uplatom na transakcijski račun.

  • Kod plaćanja pouzećem, iznos narudžbe (otkupnine) se plaća dostavljaču GLS-a po uručenju pošiljke. U ovom slučaju iznos narudžbe je uvećan za 0,90 EUR/€ fiksno. Taj iznos sadrži trošak uplate vaših sredstava od strane tvrtke dostavljača na naš transakcijski (žiro) račun i trošak dodatka na gorivo. U slučaju plaćanja roba i usluga direktno na naš transakcijski račun, ovog troška nema.
  • Ukoliko proizvod želite platiti putem uplate na transakcijski račun/internet bankarstvom, prilikom završetka procesa narudžbe na ekranu se pojavljuju instrukcije za plaćanje, ali isto tako i u obrascu narudžbe koji kupac dobiva na svoju e-mail adresu odmah nakon narudžbe. Kod odabira ovakvog načina plaćanja nema dodatnih troškova, te plaćate cijenu proizvoda koja je naznačena na našem web-shopu.

NAPOMENA: UPLATA MORA BITI ISKLJUČIVO SA HRVATSKOG BANKOVNOG RAČUNA!

Za sve narudžbe ukupnog iznosa 100,00 EUR/€ i  iznad toga, dostava je besplatna (ako nije drugačije naznačeno), za sve narudžbe ispod navedenog iznosa, naplaćuje se jedinstveni trošak dostave od 4,50 EUR/€.

GLS dostavna služba ne nudi dostavu subotom.

Vouchere (PSN Prepaid/Plus, razne MMO pretplate) koji se u našem sjedištu mogu kupiti u fizičkoj formi zapakirani u originalnu ambalažu, preko web-shopa zasebno prodajemo isključivo u obliku kôda koji nakon zaprimljene uplate šaljemo kupcu putem e-maila zajedno sa računom u PDF formatu, a kao način plaćanja je jedino dostupna uplata na transakcijski račun. U slučaju da Voucher(e) naručujete sa drugim artiklima, tada je moguća fizička isporuka i plaćanje pouzećem ako tako odaberete.

Prednarudžbe

Osim klasične kupnje artikala koji su već u prodaji i dostupni odmah, na našem webshopu možete izvršiti predbilježbu (tzv. prednarudžbu) za određeni proizvod koji još službeno nije prisutan na tržištu, ali je najavljen i dolazi u određenom budućem razdoblju (datum izlaska je naznačen uz svaki artikl).
Kupac koji napravi prednarudžbu ostvaruje prednost kupnje određenog proizvoda u odnosu na kupca koji prednarudžbu nije napravio te u pravilu ostvaruje i pravo na nižu prodajnu cijenu navedenog proizvoda.
Kupac samim činom prednarudžbe nema obvezu kupnje artikla koji je prednaručio sve dok prednarudžbu ne potvrdi prodavatelju.
Svakog kupca koji napravi prednarudžbu, kontaktirati ćemo (e-mailom i/ili telefonski) nekoliko dana prije dolaska artikla radi potvrde iste i odabira načina plaćanja – Pouzećem (+0,90 EUR/€) ili Uplatom na transakcijski račun.
Kupci koji kao način plaćanja odaberu Uplatu na transakcijski račun – putem e-maila dobivaju ponudu u PDF obliku sa instrukcijama za plaćanje po kojoj prednaručeni artikl treba biti plaćen minimalno jedan radni dan prije isporuke.
Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene proizvoda u prednarudžbi, te isto tako ima obvezu pravovremeno o tome obavijestiti kupca.

Isporuka i pakiranje

Dostavu naručenih artikala na vašu kućnu adresu vršimo putem kurirske službe GLS na području čitave Hrvatske, uključujući i većinu otoka.

  • Sve narudžbe zaprimamo i šaljemo od 1-3 radna dana. 
  • Ukoliko je odabran način plaćanja – uplatom na transakcijski račun/internet bankarstvom, narudžbu šaljemo od 1-3 radna dana po primitku sredstava na naš IBAN/transakcijski račun.

Isporuka naručenih proizvoda se vrši prema rasporedu vožnje tvrke koja vrši dostavu (GLS), a to je u pravilu sljedeći radni dan izuzev otoka i nekih manjih mjesta te (ponekad) dubrovačko-neretvanske županije. Raspored vožnje na otoke možete pogledati OVDJE.

Dynamic Labs d.o.o. se u slučaju odabira kupca za plaćanje na transakcijski račun obvezuje poslati pošiljku kupcu odmah po zaprimljenoj uplati, a najkasnije u roku od tri (3) radna dana od evidentirane uplate na svom poslovnom računu. Iznimka su proizvodi koji nisu dostupni odmah, a u tom slučaju prodavatelj se obvezuje obavijestiti kupca o vremenu dobavljivosti proizvoda, te definirati eventualnu ponovnu narudžbu kada proizvod bude dostupan.
Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Kupac je na zahtjev djelatnika dostavne službe dužan predočiti identifikacijski dokument u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako kupac odbije dati traženi podatak, paket mu neće biti uručen.

Dynamic Labs d.o.o. se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac je obavezan o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.
Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio Dynamic Labs d.o.o. ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.
Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

Reklamacije

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan te odgovara opisu proizvoda navedenom na Stranicama. Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, čime navedena slika ne može biti temelj za reklamaciju proizvoda.
U slučaju tehničke neispravnosti, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od četrnaest (14) radnih dana, te će se, ovisno o vrsti proizvoda, utvrditi daljnje radnje s ciljem otklanjanja navedenog problema (dogovor oko direktnog slanja uređaja davatelju jamstva/uvozniku ako se radi o elektronskom uređaju).
Reklamacije se dostavljaju pisanim putem na e-mail adresu: info@svijet-igara.hr

Kupac/primatelj je dužan prilikom zaprimanja/preuzimanja paketa od strane dostavne službe ŠTO PRIJE, a poželjno ODMAH pregledati zaprimljenu robu (otvoriti paket, izvaditi artikle iz zaštitne ambalaže – kuverte sa zračnim jastucima ili kartonske kutije) i prijaviti eventualna oštećenja pošiljatelju putem e-maila sa što detaljnijim opisom štete te priložiti slike.
Nakon što kupac/primatelj pošiljke preuzme pošiljku od dostavljača i unutar 24h od zaprimanja ne uloži nikakav prigovor/reklamaciju kurirskoj službi da nešto nedostaje ili je oštećeno, tvrtka Dynamic Labs d.o.o. smatra da je kupac primio neoštećeni i potpuni proizvod bez mehaničkih oštećenja kao i bez oštećenja koja nastaju izlaganjem vanjskim utjecajima za koje proizvod nije predviđen (udarci, vibracije, kemijski utjecaji, vlaga, prašina, toplina i slično) jer takva oštećenja nisu pokrivena jamstvom proizvođača te nakon toga ne odgovaramo za naknadno oštećenje nastalo neodgovarajućom uporabom.
Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti pošiljatelju, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Kupac je dužan posjedovati ispravan uređaj za koji kupuje zabavni software (igru).

U slučaju eventualnog problema s instalacijom PC igre, kupac je dužan kontaktirati proizvođača/izdavača igre (kontakti korisničke podrške i upute se nalaze u kutiji od igre) jer se PC igre putem tzv. CD-keya vežu uz jednog korisnika/kupca putem određenog servisa (Steam, Origin, Uplay, Rockstar Social Club – ovisno o tome tko je prozvođač/izdavač same igre) i Dynamic Labs d.o.o. kao prodavatelj u tom slučaju ne može i nema ovlasti u ime kupca rješavati problem – gore navedeni subjekti traže osobni kontakt korisnika kupljenog software-a/igre radi zaštite osobnih podataka.
Molimo potencijalne kupce da navedeno uzmu u obzir prilikom kupovine PC igara – odnosno, da PC igre kupuju na vlastitu odgovornost u slučaju da ne posjeduju minimum tehničkog znanja i znanja engleskoj jezika za korištenje istih.

Prodavatelj i Kupac će moguće sporove svim silama nastojati riješiti sporazumno, a ukoliko u tome ne uspiju, Kupac može podnijeti prijavu Sudu časti Hrvatske gospodarske komore u slučaju kada je Prodavatelj trgovačko društvo ili Sudu časti Hrvatske obrtničke komore u slučaju kada je Prodavatelj obrt ili podnijeti prijedlog za mirenje ovlaštenim Centrima za mirenje. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilnika o Sudu časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, a pred centrima za mirenje sukladno Zakonu o mirenju i Pravilnika o mirenju odabranog centra za mirenje. U slučaju spora pred sudom mjesno je nadležan stvarno nadležan sud na čijem se području nalazi sjedište Prodavatelja.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno pozitivnim propisima EU, posebice sukladno Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Online platforma za rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije od 15.2.2016. diljem cijele EU, sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti OVDJE.
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.
Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Raskid Ugovora o prodaji

Kupac može jednostrano otkazati ugovor ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana. Rok za jednostrani raskid Ugovora počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi koju je kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed.
Kupac mora obavijestiti trgovca o otkazivanju ugovora pismenim putem nedvosmislenom izjavom na e-mail info@svijet-igara.hr. Ugovor se smatra otkazanim kada trgovac zaprimi izjavu na svoj e-mail koja sadržava ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte kupca i broj narudžbe ako je ugovor sklopljen narudžbom putem webshopa.

U slučaju otkazivanja ugovora kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu u roku od četrnaest (14) dana od otkazivanja ugovora.
Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe.
Proizvod(i) koji su predmet povrata moraju biti neotvarani (u slučaju konzola i popratnog hardvera moraju imati originalne zaštitne naljepnice) – kompletni, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži sa svim pripadajućim neoštećenim dijelovima, priborom i dokumentacijom.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

  • ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena
  • ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke (Ukoliko se s kutije video-igre ili PrePaid kartice ukloni zaštitna folija, zamjena artikla ili povrat novca nije moguć radi spriječavanja eventualne zloporabe i neovlaštenog korištenja jedinstvenih aktivacijskih ključeva/vouchera (CD-key, Serial-key, Serial number, Activation code i sl, PlayStation Plus, PlayStation Store pre-paid card, SD Produljeno jamstvo).
  • ako je aktivacijski kod/voucher isporučen na e-mail kupca (CD-key, Serial-key, Serial number, Activation code i sl, PlayStation Plus, PlayStation Store pre-paid card, SD Produljeno jamstvo).

Trgovac se obvezuje kupcu vratiti iznos u/plaćenih sredstva umanjen za trošak dostave (po važećim uvjetima, bez obzira da li je trošak prvobitnog slanja artikla snosio Dynamic Labs d.o.o. ovisno o visini iznosa narudžbe) i eventualne popratne troškove u roku od 14 dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.

Također, kupac može jednostrano otkazati Ugovor putem Obrasca za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi u linku OVDJE, te ga može ispuniti i poslati, a u kojem će mu slučaju Dynamic Labs d.o.o. bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka Obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Temeljem članka 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 79/07., 125/07. – isp., 79/09. i 89/09. – isp., 87/12 i 56/13), obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

Dynamic Labs d.o.o.
Ante Starčevića 13
34340 Kutjevo

ili putem e-maila: info@svijet-igara.hr

Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku putem e-maila najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
Molimo Vas da prilikom podnošenja prigovora osigurate sljedeće podatke: ime i prezime kupca, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte te broj narudžbe (ako je potrebno).

Opće odredbe

Dynamic Labs d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje Stranica.
Korištenje ovih Stranica, ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup Internetu i Stranicama. Dynamic Labs d.o.o nije odgovoran za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći korištenjem infrastrukture za pristup Stranicama.
Iako Dynamic Labs d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, isti ne može jamčiti da će usluge dostupne na Stranicama odgovarati potrebama korisnika. Dynamic Labs d.o.o. također ne može jamčiti da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo kontaktirajte nas kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

Korisnik ovih stranica prilikom posjete Stranicama preuzima isključivu odgovornost i obvezu pročitati ove Uvjete.