Nintendo predstavio Switch OLED model

Već neko vrijeme se nagađalo kako Nintendo priprema unaprijeđenu verziju svoje vrlo popularne Switch igraće konzole – neki su nagađali da se radi o pojačanom tzv. Pro modelu, sa OLED ekranom i mogućnošću prikazivanja sadržaja u 4K rezoluciji pri spajanju na TV i novim Nvidijinim grafičkim čipom s podrškom za deep learning super sampling (DLSS).
Međutim, kao što naziv sugerira, glavni novitet ovog modela je OLED ekran na kojemu će slika izgledati bolje nego na starim modelima zahvaljujućim jačem kontrastu. Standardni Switch ima dijagonalu ekrana 6,2 inča, dok novi model donosi veći, 7-inčni ekran, ali iste 720p rezolucije.
Iako je sama konzola dobila povećanje dijagonale ekrana, veličinom je ostala ista, što je dobra vijest radi kompatibilnosti postojećih uređaja (Joy-Cona i baznih stanica) koji će se moći upariti s novim modelom. Baterija ostaje ista kao na V2 modelu.
Osim OLED ekrana, interna memorija konzole za pohranu igara biti će duplo veća od postojećeg modela i imati će 64 GB prostora. Nova će bazna stanica imati ugrađeni LAN/ethernet priključak koji do sada nije bio prisutan kod standardnih modela. Zvuk će također biti poboljšan, a novost je i bolji stražnji naslon za konzolu u hand-held modu, koji se sada proteže po cijelom uređaju i može podešavati kut pod kojim je konzola naslonjena.
Na žalost, novi Switch neće podržavati 4K rezoluciju niti će imati podršku za Nvidia DLSS tehnologiju.

Nintendo Switch OLED Model u prodaju kreće 8.10.2021., te će biti dostupan u dvije kombinacije boja: klasičnoj crvenoplavoj te novoj sivo-crnoj, a pred/naručiti ga možete OVDJE!