Predstavljen Nintendo Switch Lite

Nakon nešto više od dvije godine od izlaska hit-konzole Switch, Nintendo je najavio izlazak nove, manje i jeftinije verzije iste igraće konzole – Switch Lite!
Radi se o isključivo prijenosnoj verziji konzole, a na tržište (i u našu ponudu) dolazi 20. rujna ove godine, a biti će dostupan u tri boje – tirkiznoj, sivoj i žutoj.

Za razliku od originalnog Nintendo Switcha, Lite verzija je manja, kompaktnija i stvorena za igranje u pokretu, a budući da se radi o manjoj konzoli neke značajke koje ima “obični” Switch nisu dostupne u Lite verziji. Najočitija je ta da se Lite neće moći priključiti na televizor, a prepoznatljivi Joy-Conovi koji su se mogli izvlačiti na prijašnjem modelu, sada su ugrađeni u kućište i neodvojivi su od konzole. Samim time nova konzola neće imati mogućnost igranja uz kontrole pokretom, a neće imati niti mogućnost HD rumble vibracija. U Lite verziji također nema ni pristupačnog tabletop moda.

Manja konzola logično donosi i manji ekran – Lite će imati ekran dijagonale 5,5 inča naspram 6,2 inča standardnog Switcha. Zasad pak nema informacija o tome koja će biti rezolucija ekrana, no sasvim je izgledno da je Nintendo zadržao 720p rezoluciju. Dobra vijest je također što su direkcijske tipke ispod lijeve “gljive” zamijenjene konvencionalnijim D-padom.
Nintendo tvrdi da će baterija trajati dulje, između tri i sedam sati, što bi u prosjeku trebalo biti 30 minuta više nego kod standardne Switch konzole. Lite model je očekivano i nešto manje mase – ima samo 276 grama. Iz Nintenda su također izjavili da je procesor unaprijeđen i energetski štedljiviji, no nisu precizirali što to znači.
Na ovom modelu Switcha će se također moći igrati i igre s više igrača bez obzira što mu se Joy-Conovi neće moći odvojiti jer će se na Lite moći spojiti dodatni kontroleri, poput Pro kontrolera ili konvencionalnih Joy-Conova. Problematično je samo kako će netko tko odluči kupiti dodatne Joyconove iste puniti, budući da na Switchu Lite ne postoje utori u koje se mogu umetnuti i puniti.
Usporedbu između standardne i Lite verzije Switcha pogledajte OVDJE.
Osmog studenog stižu još dva ograničena izdanja Nintendo Switcha Lite koje će biti u temi Pokemona Sword & Shield.

Nintendo Switch Lite konzolu prednaruči OVDJE.