Sony najavio PlayStation Classic

Sony Interactive Entertainment (SIE) danas je najavio PlayStation®Classic, minijaturnu igraću konzolu koja je zadržala izgled originalnog PlayStationa i dolazi s 20 predinstaliranih originalnih igara, a dostupna će biti od 3. prosinca 2018. u Japanu, Sjevernoj Americi i Europi.

Originalni PlayStation prvi je put debitirao u Japanu 3. prosinca 1994. godine, a istaknute inovacije kao što su omogućivanje 3DCG prikazivanja u stvarnom vremenu i usvajanje CD-ROM formata, imali su ogroman utjecaj na industriju igara tijekom 1990-ih i kasnije.
Dizajn PlayStationa Classic predstavlja repliku prvog PlayStationa uključujući i gumbove, kao i kontrolere te vanjski paket, ali u minijaturnoj veličini – 45% je manji po veličini, odnosno 80% manji u volumenu od originalne konzole.

Što sadrži?

Dolazi s prethodno učitanih 20 PlayStation igara, od kojih je Sony za sada otkrio njih pet – Final Fantasy® VII (SQUARE ENIX Co., LTD.), Jumping Flash! (SIE), R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.) i Wild Arms (SIE).
PlayStation Classic savršeno je prilagođen nostalgičnim PlayStation fanovima koji su uživali u igranju originalnog PlayStationa, kao i novim igračima PlayStationa koji žele doživjeti klasične PlayStation igre 90-ih godina.
PlayStation Classic uključuje HDMI™ kabel za spajanje na vanjske zaslone kao što su TV monitori i USB kabel koji treba spojiti na kupljen USB AC adapter za napajanje iz utičnice. Odabrane podržane naslove korisnici mogu igrati sa svojim prijateljima ili protiv njih s dva kontrolera spojena na konzolu.Specifikacije:

Naziv proizvoda: PlayStation®Classic
Kôd proizvoda: SCPH-1000R Series
Video output: 720p, 480p
Audio output: Linearni PCM
Ulaz/Izlaz:
– HDMI™ izlazni priključak
– USB priključak (Micro-B)
– Priključak kontrolera (x2)
Snaga: DC 5V / 1.0A
Maximum rated power: 5W
Eksterne dimenzije: Cca. 149 x 33 x 105mm (širina x visina x dubina)
Masa:
Konzola: Cca. 170g (6.0 oz)
Kontroler: Cca. 140g (4.9 oz)
Radna temperatura: 5℃ do 35℃

PlayStation Classic konzolu prednaruči OVDJE.