PlayStation 4 dominira tržištem aktualne generacija konzola

Iako je već nadasve poznato da je Sony pobjednik po broju prodanih konzola aktualne (tzv. osme) generacije kućnih konzola sa svojim PlayStationom 4, usporedne brojke prodanih Xbox One konzola Microsoft je odavno prestao iznositi javno zato što se u prvih nekoliko godina otkako su izašle na tržište (krajem 2013. godine) iskristaliziralo da Xbox One neće moći dostići PS4 po prodajnim rezultatima.
Međutim, AMD kao dobavljač svojih komponenti objema kompanijama iznio je zanimljiv podatak kako je ukupno isporučio cca 150 milijuna APU-a (Accelerated Processing Unit – CPU + GPU).
Kako je poznato da je Sony do sada prodao cca 107 milijuna PS4 konzola, dolazimo do okvirnog broja od 43 milijuna prodanih Xbox One konzola, što definitivno nije brojka za pohvaliti se pogotovo ako uzmemo u obzir da je već i Nintendo Switch po broju prodanih primjeraka (preko 50 milijuna) prestigao Xbox One iako je na tržište izašao tek u ožujku 2017. godine.

A dvije najprodavanije konzole aktualne generacije po odličnim cijenama uz besplatnu i ekstra brzu dostavu možeš naručiti OVDJE (PS4) i OVDJE (Switch).